Fiskeutstyr – gode tips og råd

Dersom man er nybegynner innen sportsfiske, trenger man ikke å investere et kjempebeløp for å komme i gang. Erfarne fiskere har ofte mange ulike stenger, til ulike behov, samt en hel drøss med sneller, sluker og fluer. Men som nybegynner kan det være greit å starte med bare én stang. Ofte kan man kjøpe nybegynnersett med alt man trenger for å starte. Senere kan man utvide etter hvert.

Viktig å velge rett utstyr

Valg av fiskestang er viktig, men for å få fisk, er det kanskje viktigst å velge det rette agnet. Man må selvsagt finne gode fiskesteder, men uten rett agn, biter ikke fisken uansett. Et stort utvalg av fluer, gjerne fluer som man binder selv med litt opplæring, er til god hjelp. I tillegg til stang og utstyr, trenger man også gode klær, vadestøvler og flytevest. Hvis man skal overnatte ute, må man også ha med telt og sovepose, og selv om man skal fiske, bør man alltid ha med seg mat når man er på fisketur, for det er ikke sikkert man kan fange sin egen mat.

Det viktigste fiskeutstyret man trenger, er tålmodighet og godt humør. Noen ganger må man stå ute i regnet i timevis, og utbyttet blir kanskje bare én knøttliten ørret. Det er ikke alle forunt å dra opp storlaksen på første forsøk, men fiskeglede handler jo om mer enn bare fangstmengden.